HSS 970 ETD 18 e 03

Lumilingon osto opas

Valitse oikea lumilinko

Ennen kuin ostat lumilingon, ota huomioon raivattavan alueen koko ja alueesi lumiolosuhteet. Tehokkaalla moottorilla ja suurella työleveydellä varustettu lumilinko säästää aikaa suuria alueita raivattaessa sekä syvää ja raskasta lunta poistettaessa. Pienempiä alueita ja kuivaa lunta raivattaessa tarvitaan vähemmän tehoa. Husqvarna-lumilinkooja on saatavana erikokoisilla moottoreilla ja 61-76 cm:n työleveyksillä.

Yksivaiheiset lingot kevyeen työhön kotipihalla

Yksivaiheinen lumilinko sopii täydellisesti kevyeen lumityöhön takapihalla. Siinä ei ole kaksivaiheisen keskipakopyörän mukana tulevaa puhallinpyörää eikä vetopyöriä. Pyöritin toimii syöttöruuvin voimalla.

Kaksivaiheiset lingot raskaamman lumen poistoon

Raskaan ja tiheän lumen poistoon kaksivaiheiset lumilingot ovat tehokkain valinta. Kaksivaiheisessa lumipuhaltimessa on syöttöruuvi ja heitinroottori. Lumi syötetään ruuvipyörästä heittoroottoriin, jonka jälkeen nopea puhalluspyörä puhaltaa sen ulos heittoroottorin läpi. Kaksivaiheisissa malleissa on myös vetopyörät, jotta niitä voidaan siirtää helposti liukkailla pinnoilla.

 

Muuta lumilingon ostossa huomioitavaa

  • Jos sinun on käännettävä lumilinkoasi usein, harkitse sellaisen mallin hankkimista, jossa on ohjaustehostin. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun aurataan mutkaisia ajoteitä tai laajoja alueita, joilla on ajettava edestakaisin useita kertoja.
  • Jos haluat pitää kätesi lämpiminä pakkasessa, valitse lumilinko, jossa on lämpökahvat.