HSS 970 ETD 18 e 03

Köpguide snöslunga

Välj rätt snöslunga

Innan du köper en snöslunga, överväg storleken på området som ska röjas och snöförhållandena i ditt område. Snöslungor utrustade med en effektiv motor och stor arbetsbredd sparar man tid vid röjning av stora ytor och vid bortföring av djup och tung snö. Mindre kraft behövs vid röjning av mindre ytor och torr snö. Snöslungor finns med olika motorstorlekar och arbetsbredder på 61-76 cm.

Enstegs snöslungor för lättare arbete på små tomter

Enstegs snöslungan är perfekt för lätta snöarbeten på bakgården. Den har ingen höghastighetsfläkt eller drivning, utan drivs istället framåt av inmatningsskruven.

Tvåstegsslungor för borttagning av tyngre snö

För att röja undan tung och tät snö är tvåstegs snöslungor det mest effektiva valet. Den tvåfasiga snöslungan har en matarskruv och en höghastighetsfläkt som utkastare. Snön matas från skruvhjulet till kastrotorn, varefter höghastighetsfläkthjulet blåser ut den genom tornet. Tvåstegsmodellerna har även drivhjul så att det blir enkelt kan flytta maskinen även vid hala förhållanden.

Andra saker att tänka på när du köper en snöslunga

  • Om du behöver vända din snöslunga ofta, överväg att skaffa en modell med servostyrning. Detta är särskilt användbart vid plogning av slingrande uppfarter eller stora ytor som måste köras fram och tillbaka flera gånger.
  • Om du vill hålla händerna varma i kylan, välj en snöslunga med uppvärmda handtag.