Ostoskori  

Ei tuotteita

Lähetys 0,00 €
Yhteensä 0,00 €

Hintoihin sisältyy alv

Kassalle

Kategoriat

Honda Miimo 3000 Robotti Ruohonleikkuri

Honda Miimo 3000 Robotti Ruohonleikkuri
Honda Miimo 3000 Robotti Ruohonleikkuri

HRM3000EAE

2 990,00 € sis. alv

Ruoho on vihreämpää robotin leikkaamana

Miimo 3000 on ihanteellinen laite jokaiselle, joka haluaa kauniin vihreän ja huolitellun nurmikon. Tämä ilman käyttäjää itsenäisesti toimiva leikkuri pitää ruohon automaattisesti sopivan pituisena ja kauniin vihreänä koko leikkuukauden ajan.

Moni meistä ajattelee, että robottiruohonleikkurin paras ominaisuus on sen tuoma ajansäästö. Toki ruohonleikkaamiselta säästyvä aika onkin monelle tärkeä kimmoke robottiruohonleikkurin hankintaan. Meneehän isomman pihan ruohonleikkuuseen vähintään puoli päivää viikossa. Usein vasta Miimon hankinnan jälkeen paljastuu robottileikkurin toinen, vähintään yhtä tärkeä ominaisuus. Miimon leikkaama nurmikko alkaa nopeasti näyttämään paljon aiempaa paremmalta. Syy tähän löytyy muuttuneesta leikkuutavasta.

Miimo toimii jatkuvan leikkuun menetelmällä katkaisten ruohosta vain 2-3 milliä kerrallaan useaan kertaan viikossa. Sen jättämä leikkuujäte on niin pientä silppua, että se häviää ruohon juuristoon ja hajoaa nopeasti toimien luonnonmukaisena lannoitteena, joka ylläpitää ruohon terveyttä ja kohentaa sen laatua. Nurmikon keltaisuus häviää, samoin rikkaruohot vähenevät. Samalla monen suomalaisen nurmikon suuri ongelma, sammaloituminen vähenee kuin itsestään. Lopputuloksena on kaunis ja tasaisen vihreä ruohikko.   

Miimossa on kolme vapaasti pyörivää terää, jotka myötäilevät tielle sattuvia esteitä, kuten kiviä tai juuria. Leikkuukorkeus on nopeasti ja tarkasti säädettävissä 20-60 millimetriin. Näin Miimo takaa tasaisen leikkuujäljen epätasaisessakin maastossa.

Nyt Miimo on entistäkin parempi.

Honda Miimon kolmas sukupolvi Miimo 3000 on nyt saapunut Suomeen. Käytön kannalta merkittävin muutos on helpompi suomenkielinen ohjainvalikko sekä älypuhelinsovellus. Aiemmasta poiketen uusi suomenkielinen valikko myös neuvoo ja opastaa miten toimia mahdollisissa ongelmatilanteissa. Myös Miimon liikkuvuuteen suomalaisessa maastossa on paneuduttu. Uudet Miimot sopeuttavat liikkumisnopeutensa aiempaa paremmin kaltevilla pinnoilla sekä ylä- ja alamäissä. Näin leikkuu onnistuu hyvin vaativammallakin piha-alueella. Miimon nousu ja laskukyky ovat nyt 25 astetta (47%), joten kotipihan mahdolliset epätasaisuudet eivät tuota ongelmia.

Uusi Miimo 3000 on vedenkestävä, eli sen voi pestä puutarhaletkulla. Siinä on myös sisäänrakennettu kiihtyvyyssensori, jonka avulla laite pitää kulkusuuntansa suorana myös rinteissä eikä kaarra alamäkeen kuten muut robottileikkurit. Saman kiihtyvyyssensorin avulla laite osaa irrottaa itsensä mahdollisesta esteestä.

Miten Miimoa käytetään?

Miimon käyttöönotto on vaivatonta, ja se on kaikin tavoin helppokäyttöinen leikkuri. Sen sensorit tunnistavat kiinteän esteen. Osuessaan esteeseen Miimo pysähtyy ja välittömästi muuttaa suuntaa ja jatkaa leikkuuta toiseen suuntaan. Miimo pystyy työskentelemään jopa 25 asteen kaltevalla alustalla. Kun Miimo tulee paikkaan, jossa on paksua tai pitkää ruohoa, se säätää automaattisesti nopeutensa niin, että nämäkin kohdat tulevat leikatuksi yhtä huolellisesi kuin muutkin. Se tunnistaa ala- ja ylämäet ja sovittaa liikkumisnopeutensa aina tilanteen mukaan. Miimo 3000 leikkaa myös pihan reuna-alueet rajakaapelia hyödyntäen jättäen jälkeensä viimeistellyn leikkuutuloksen.

Miimo voidaan ohjelmoida viidelle eri leikkuualueelle, joista jokaiselle voidaan erikseen määritellä leikkuuajat sekä muut työskentelytavat.

Turvallinen ja luotettava

Miimo tunnistaa nurmikolle asennetut rajalangat ja pysyy aina niiden sisäpuolella. Turvallisuuden takeena on kaksi nostotunnistinta, jotka kytkeytyvät toimintaan, mikäli Miimo nostetaan ilmaan. Tällöin terä pysähtyy heti ja äänimerkki hälyttää, eikä leikkuri palaa toimintaan ennen kuin omistaja syöttää siihen oman PIN-koodinsa. Tämä ominaisuus tekee siitä myös hyödyttömän varkaille.

Uusi Miimo 3000 pystyy huolehtimaan jopa 4000m2 suuruisesta nurmialueesta. Kaikille Miimo-malleille annetaan 4 vuoden takuu.

Robottileikkureissa on eroja

Robottileikkurien suosio on kasvanut kovaa vauhtia. Siihen on monia syitä, kuten esimerkiksi kiire, mukavuuden halu ja väestön ikääntyminen. Lisäksi ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota ympäristöasioihin – päästöjen vähäisyyteen ja äänettömyyteen, jotka ovat Miimon ehdottomia etuja.

 

Pituus (mm) 710
Leveys (mm) 550
Korkeus (mm) 301
Paino (kg) 13,8
Painojakauma (etu/taka) (%) 30 / 70
Leikkuuleveys (mm) 250
Terän tyyppi (terien lukumäärä) nivel, ympäripyörivä (3)
Leikkuumoottorin teho (W) 56
Ajomoottorien teho (W) 25 x 2
Akkutyyppi Li-ion
Akkukapasiteetti 22,2V-5,4Ah
Leikkuuaika yhdellä latauksella (min) 90
Latausaika (min) 45
Leikkuukorkeus (mm) 20-60 (sähköisesti säädettävä)
Nousukyky työskennellessä, astetta 25 (47 %)
Melu (dB) 53
Työskentelyalueen suositeltu  max. koko (m2)  4000
Leikkuukapasiteetti (m2/h) 170
Hakukaapelit 2
Älypuhelinsovellus Anroid/iOS
Mukana tulevat asennustarvikkeet  
Rajauslanka (m) -
Kiinnitysvaarnat (kpl) -
Rajauslangan liittimet (kpl) 2
Latausaseman kiinnitysvaarnat (kpl) 7
Pay with Checkout
© Kone Nygård Maskin